Insight
7 min.

Versterk de vaardigheden van je team met deze trainingstactieken na de zomerpauze

Verhoog de productiviteit na de zomerpauze met gerichte training. Ontdek hoe je vaardigheidslacunes identificeert, AI-tools inzet en het werknemersbetrokkenheid maximaliseert.
Versterk de vaardigheden van je team met deze trainingstactieken na de zomerpauze
Gepubliceerd op
September 2, 2024

Verbeter de vaardigheden van uw team met deze trainingstactieken voor na de zomervakantie

Wanneer werknemers na de zomervakantie weer aan het werk gaan, staan velen voor de uitdaging om zich snel weer aan te passen aan een snelle omgeving, waardoor hiaten in hun vaardigheden duidelijker worden. Volgens het 2023 LinkedIn Learning Workplace Learning Report is 89% van de leer- en ontwikkelingsprofessionals (L&D) het erover eens dat het proactief opbouwen van werknemersvaardigheden cruciaal is om de evoluerende toekomst van werk te kunnen navigeren. Deze periode biedt HR-professionals een unieke kans om gerichte trainingsprogramma's te implementeren die deze hiaten aanpakken en de productiviteit en groei op lange termijn stimuleren.

1. Identificeer opleidingsbehoeften

Voordat een trainingsprogramma wordt ontworpen, is het essentieel om specifieke vaardigheden en kennisleemtes te identificeren die moeten worden aangepakt. Hoewel competentiematrices en 360-gradenfeedback standaardmethoden zijn, revolutioneert het groeiende gebruik van door AI aangedreven analyses de manier waarop bedrijven opleidingsbehoeften beoordelen. Een vaak over het hoofd gezette, maar cruciale stap is echter het rechtstreeks betrekken van medewerkers bij het proces. Medewerkers zelf kunnen waardevolle inzichten verschaffen over de gebieden waarin zij ontwikkeling nodig achten, wat de betrokkenheid vergroot en ervoor zorgt dat de training relevant is voor hun loopbaandoelen.

Stappen voor behoefteanalyse:

  • Evalueer eerdere prestaties: Analyseer de voorgaande kwartalen om gebieden te identificeren waar medewerkers baat kunnen hebben bij extra training. Dit zorgt ervoor dat de training op gegevens is gebaseerd en gericht is.
  • Raadpleeg managers: Verzamel feedback van managers om te begrijpen welke specifieke vaardigheden hun teams moeten ontwikkelen. Deze stap zorgt ervoor dat de training relevant is voor de werkelijke behoeften van het team.
  • Zelfbeoordeling door medewerkers: Moedig medewerkers aan om de gebieden te identificeren waarin ze zich minder zeker of deskundig voelen. Deze stap bevordert eigenaarschap van het leerproces en zorgt ervoor dat de training aansluit bij hun persoonlijke ontwikkelingsdoelen.
  • Maak gebruik van door AI aangedreven tools: Gebruik geavanceerde platforms zoals Degreed om werkpatronen van medewerkers, eerdere prestaties en taakgerichte werkzaamheden te analyseren. Deze tools bieden gegevensgestuurde inzichten, waardoor meer op maat gemaakte trainingsoplossingen mogelijk zijn die aansluiten bij het unieke leerpad van elke medewerker.

2. Verbeter de effectiviteit van uw training met de principes van volwasseneneducatie

Om de trainingseffectiviteit te maximaliseren, is het van cruciaal belang om een aanpak te hanteren waarbij de volwassen leerling centraal staat. Hoewel de andragogieprincipes van Malcolm Knowles al lang bekend zijn, kan de integratie van recentere bevindingen uit de neurowetenschappen de effectiviteit van uw trainingsprogramma's verhogen.

Principe 1: Ervaringen van lerenden benutten

  • Onmiddellijke toepassing: Ontwerp trainingen die werknemers in staat stellen om nieuwe kennis direct toe te passen door middel van simulaties of projecten in de echte wereld. Deze aanpak verhoogt de retentie en verbetert de verwerving van vaardigheden op de lange termijn.

Principe 2: Gespreid leren en retentie

  • Microleren voor retentie: Recente studies in de neurowetenschappen suggereren dat volwassenen het beste leren wanneer informatie gespreid in de tijd wordt gegeven, in plaats van in één lange sessie. Het opnemen van micro-leren - korte, gerichte leersegmenten - in uw trainingsprogramma kan de retentie en betrokkenheid aanzienlijk verbeteren.

Principe 3: Afstemmen op persoonlijke doelen

  • Intrinsieke motivatie: Stem training af op de persoonlijke en professionele doelen van werknemers. Als werknemers een duidelijk verband zien tussen opleidingen en hun carrièreverloop, zullen ze eerder geneigd zijn om zich volledig in te zetten. Dit komt overeen met de bevindingen uit het Gallup State of the Global Workplace rapport, waaruit blijkt dat betrokken werknemers 18% productiever zijn. (Gallup, State of the Global Workplace).

3. Meet de trainingseffectiviteit met behulp van het Kirkpatrick Model

Het Kirkpatrick Model is een beproefd raamwerk voor het evalueren van trainingseffectiviteit op vier niveaus: reactie, leren, gedrag en resultaten (Kirkpatrick, D. L. (1994). Evaluating Training Programs).

Evaluatieniveau Beschrijving Toepassingsvoorbeeld
1. Reactie Meet de tevredenheid van de deelnemers Enquêtes na de training om directe feedback te verzamelen
2. Leren Beoordeelt de opgedane kennis Voor- en na-opleidingsbeoordelingen
3. Gedrag Observeert veranderingen in het dagelijkse werkgedrag Monitoring van de toepassing van nieuwe vaardigheden op de werkvloer
4. Resultaten Impact op bedrijfsdoelen Analyse van KPI's zoals productiviteit of retentiepercentages van werknemers


Hoewel het Kirkpatrick Model een vertrouwde methode blijft voor het evalueren van trainingsresultaten, tillen moderne hulpmiddelen zoals Learning Experience Platforms (LXP's) evaluatie naar een hoger niveau door meer dynamische en real-time inzichten te bieden.

  • Leerervaringplatforms (LXP's) integreren: Naast het Kirkpatrick Model gebruiken veel bedrijven nu ook platforms zoals Degreed. Deze platforms volgen real-time betrokkenheid en leerresultaten en meten gedragsveranderingen en de toepassing van vaardigheden in de loop van de tijd. Deze aanpak helpt HR-teams om een duidelijker beeld te krijgen van de effectiviteit van training door niet alleen traditionele feedback te verzamelen, maar ook de daadwerkelijke ontwikkeling en toepassing van vaardigheden binnen het personeelsbestand te volgen.

Door het Kirkpatrick Model te combineren met geavanceerde technologie, kunnen bedrijven de korte- en langetermijneffecten van hun opleidingsinitiatieven beter begrijpen en zo hun leerstrategieën optimaliseren.

4. Betrek werknemers bij het proces

Het betrekken van werknemers bij het trainingsproces is essentieel om deelname en effectiviteit te garanderen. Onderzoek toont aan dat wanneer bedrijven werknemers betrekken bij het ontwerpen van opleidingen, ze vaak een grotere betrokkenheid en betere resultaten zien. (SHRM-artikel over werknemersbetrokkenheid).


Strategieën om betrokkenheid te bevorderen:

  • Co-creatie van inhoud: Betrek werknemers bij het ontwikkelen van trainingsmodules. Dit zorgt ervoor dat de inhoud van de training relevant en toepasbaar is, wat de betrokkenheid bevordert.
  • Continue feedback: Gebruik real-time feedbackplatforms, zoals eBloom, om trainingsprogramma's dynamisch aan te passen op basis van de input van deelnemers. Dit maakt de training responsiever en zorgt ervoor dat deze afgestemd blijft op de behoeften van de deelnemers.

5. Praktijkvoorbeeld: Unilevers succes met AI-gestuurd leren

Unilever heeft met succes AI-gestuurde leerplatforms geïntegreerd om de vaardigheidstekorten binnen hun personeelsbestand aan te pakken. Door HR Tech te implementeren, kon Unilever haar werknemers gepersonaliseerde leertrajecten aanbieden op basis van hun rollen en interesses. Deze verschuiving verbeterde de betrokkenheid en leidde ook tot een aanzienlijke toename in de ontwikkeling van vaardigheden, omdat werknemers nu toegang hadden tot leermateriaal dat was afgestemd op hun specifieke behoeften. Daarnaast hielp het gebruik van AI het bedrijf bij het identificeren van gebieden die voor verbetering vatbaar waren en bij het optimaliseren van trainingsinspanningen om betere prestaties in teams te stimuleren.

6. Aanvullende bronnen

Bekijk deze gerelateerde artikelen op de eBloom blog:

Conclusie

Nu is het tijd om van uw trainingsprogramma's een belangrijke motor van organisatorische groei te maken. Door gebruik te maken van gegevensgestuurde inzichten, door neurowetenschappen ondersteunde leerprincipes en op maat gemaakte strategieën, kunnen HR-professionals van de terugkeer naar het werk na de zomer een lanceerplatform maken voor werknemersbetrokkenheid en succes op de lange termijn.

Fan van dit soort content? Ontvang het rechtstreeks in je inbox!
Mis geen updates over de nieuwste HR-trends, inzichten en strategieën. Schrijf je nu in en:
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Ontvang deskundige tips en praktische adviezen om je HR-strategieën te verbeteren.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Blijf op de hoogte van de laatste trends en best practices in de sector.
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Krijg exclusieve toegang tot de unieke eBloom-resources.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Valideer Uw HR-strategie — Gratis
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Meet de ervaring van uw medewerkers
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Identificeer uw huidige prioriteiten
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Krijg toegang tot een samenwerkingsplatform voor op maat gemaakte oplossingen
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Geen creditcard nodig